Midi Pyreneeën, Frankrijk

Topbezienswaardigheden in de Pyreneeën

Bezoek een van de vele bezienswaardigheden van de Franse Pyreneeën tijdens je verblijf in je vakantiehuis:

Vroeger was Lourdes niet meer dan een klein dorpje, tot Bernadette Soubirous in 1858 de verschijning van de Dame aan de oevers van de Gave zag. Vandaag is Lourdes uitgegroeid tot een van de populairste bedevaartsoorden ter wereld. Interessante bezienswaardigheden zijn de Basiliek, de Maria-grot, de genezende baden en het versterkte kasteel.

Aan de Frans-Spaanse grens kan je het  Parc National des Pyrénées bezoeken. Dit prachtige natuurgebied heeft een oppervlakte van maar liefst 50.000 hectare en biedt talloze watervallen, bossen, bergtoppen, meren, riviertjes en bloemsoorten. Bovendien tref je er marmotten, roofvogels, lynxen en zelfs bruine beren. Avontuurlijke vakantiegangers kunnen er wildwatervaren of bergbeklimmen. Tijdens de wintermaanden is het park geschikt voor tal van wintersportactiviteiten.

Pau geniet een schitterende ligging tussen de zee en de bergen, vlak bij de Spaanse grens. Haar historische centrum – deels middeleeuws, deels renaissance – is een bezoek meer dan waard. Het is er bovendien aangenaam winkelen op de mooie boulevard met palmbomen en subtropische bloemen.

Toulouse is de hoofdstad van de regio Midi-Pyrénées en ligt aan de Garonne rivier. Toulouse wordt ook wel de roze stad genoemd, omdat het overheersende bouwmateriaal lichtrode bakstenen zijn.  Het middeleeuwse karakter van de stad is met zijn nauwe straatjes en sfeervolle pleintjes grotendeels bewaard gebleven. Toulouse verken je best te voet. Er is een flink aantal autovrije straten en langs het water zijn er aangename wandelpaden aangelegd. Bewonder vooral de prachtige bruggen die de Garonne rivier overspannen. 

De Franse Pyreneeën lenen zich perfect voor fietsvakanties. Wielertoeristen komen van heinde en ver om zich aan een van de bekende cols van de Ronde van Frankrijk te wagen. Denk maar aan de Col d'Aubisque of de Col du Tourmalet. Hou je het liever wat rustiger? Fiets langs de vele pittoreske dorpjes en historische plekken die de Franse Pyreneeën rijk zijn. 

Foto: akial, https://flic.kr/p/eerF8p


Accommodaties in Midi Pyreneeën

Vakantiewoningen Midi Pyreneeën

Geselecteerde vakantie accommodaties